Pont de Avignon, vuurwerk 22,30 u 14 juli
Door: Cor
Blijf op de hoogte en volg Cor
15 Juli 2012 | Frankrijk, Avignon
We zijn nu al zo´n 1,5 week van huis en het bevalt ons prima. We zijn vertrokken op donderdagavond 5 juli. Op de vorige camping hadden we geen internet, vandaar dat we nu pas schrijven.
De vorige camping, in Seyne, was een heerlijke camping. Omringd door de Alpen, met een zwembad, wat wil je dan nog meer. Natuurlijk zijn we naar de Col de la Bonette gereden en daarna hebben we nog even in Italie een heerlijk ijsje gehaald. Niet ver van de camping is een lange stoeltjeslift, dus die moesten we ook uitproberen. Op 2800 meter gewandeld met heerlijk weer. Vanuit de stoeltjeslift vele marmotten gezien.
Vrijdag 13 juli zijn we naar de Provence gereden, waar bleek is dat de camping die Nicole had uitgezocht `complet` was. Toen maar naar een andere camping gereden. Nu zitten we op camping Le grand bois, ten noordoosten van Avignon. Gisteren naar een megagrote Auchan geweest, mat vele winkels eromheen. Je kan er zo een paar uur rondbrengen. Gisteravond naar de stad gereden. we dachten op tijd te zijn vertrokken, maar in de stad was het al erg druk en geen parkeerplek nabij het centrum meer vrij. Uiteindelijk toch een plaats voor de auto gevonden en na een stuk lopen door een erg gezellige stad (ook vanwege een festival) bij de brug aangekomen. Na een half uur wachten begon om 22.30uur een geweldige vuurwerkshow. Het was het wachten waard.
Vanmorgen eerst goed uitgeslapen en aangezien het hier in de schaduw op dit moment 31 graden is, liggen de kinderen in het zwembad. Ik zit nu net naast het omheinde zwembad, op een picnicktafel met parasol, vlakbij een vijgenboom, met het geluid van de krekels op de achtergrond.
Groeten van Nicole
Groeten van Nicole